Beställ före kl. 21:00 och vi skickar ditt paket idag. Gratis spelkort med till varje order

Du har inga produkter i din varukorg.

Få skickat redan , beställ före
Return to Previous Page

Kondomer utan glidmedel

Kondomer utan glidmedel kan vara bra om du eller din partner är allergisk mot någon av ingredienserna i glidmedlet, eller om du är orolig för att det ligger sanning i ryktena om att glidmedel har en negativ effekt på mannens spermakvalitet. Oavsett orsak kan du köpa kondomer utan glidmedel här, liksom du kan läsa mer om kondomer utan glidmedel efter produktöversikten.

 

Alla Produkter

Kondomer utan glidmedel

Vad är kondomer utan glidmedel?

Kondomer utan glidmedel saknar, som namnet antyder, det lager av glidmedel som kondomer vanligtvis har för att underlätta penetration. Det innebär också att kondomerna inte är utrustade med det speciella spermiedödande medel, som också ofta används på vanliga kondomer.

Kondomer utan glidmedel används oftast av par, där en person får allergiska reaktioner av glidmedlet som används på vanliga kondomer. De kan då eventuellt istället använda en annan typ av glidmedel, som de tillsätter själva inför samlaget.

En annan anledning att välja kondomer utan glidmedel kan vara en övertygelse om att glidmedlet och det spermiedödande medlet på kondomerna kan försämra mannens spermakvalitet. Detta är inte vetenskapligt bevisat, men för att vara på den säkra sidan vill en del par välja bort kondomer med glidmedel.

Är jag allergisk mot glidmedel?

Får du eller din partner ofta klåda, sveda, rodnad eller svullnad på könsorganen efter samlag, där det använts en vanlig kondom, kan det vara en indikation på att du är överkänslig för något som har med kondomen att göra.

För att komma fram till orsaken till den allergiska reaktionen, kan du eliminera en av två möjliga orsaker: Glidmedlet eller kondomen. Det lättaste är att börja med glidmedlet, och köpa kondomer utan glidmedel. Försvinner då obehaget efter samlag, var det glidmedlet på kondomerna som var orsaken.

Hjälper det inte att byta till kondomer utan glidmedel, kan det vara dags att uppsöka läkare, för att komma fram till vad de allergiska reaktionerna beror på. Eventuellt kan det vara nödvändigt att prova kondomer i andra material än latex, som normalt används i kondomer, eller att helt enkelt byta till en annan preventivmetod vid samlag.

Finns det något samband mellan kondomanvändning och spermakvalitet?

Det korta svaret på den frågan är att vi inte vet. Det finns fortfarande inga vetenskapliga studier som har testat långsiktiga effekter av användning av kondomer med glidmedel. Det finns heller inga vetenskapliga bevis för att glidmedlet eller det spermiedödande medlet skulle ha en negativ inverkan på mannens fertilitet.

Men är du orolig för att det är så, kan du givetvis använda kondomer utan glidmedel. För det vore ju verkligen förargligt att inte kunna få barn, den dag man kastar kondomen och försöker starta en familj.

Det är för torrt att använda kondomer utan glidmedel

Skulle du märka att det blir för torrt med kondomer utan glidmedel, och är antingen allergisk eller bekymrad för mannens spermakvalitet, finns det lyckligtvis andra typer av glidmedel som kan användas.

T.ex. kan du testa en av de många ekologiska glidmedel, som vi säljer på Palora.se. Utöver att bara innehålla naturliga ingredienser, och därmed vara fria från kemikalier, är många av våra ekologiska glidmedel även hållbart producerade utan användning av försöksdjur.

Är kondomer utan glidmedel lika säkra som vanliga kondomer?

Kondomer utan glidmedel har teoretiskt sett en större risk att gå sönder under samlaget, då det uppstår en större friktion p.g.a. avsaknaden av glidmedel. Risken är dock ytterst teoretisk, då kondomerna fortfarande är tillverkade i ett lika slitstarkt latexmaterial som kondomer med glidmedel.

Därför anses kondomer utan glidmedel vara lika säkra som vanliga kondomer med glidmedel. Det betyder även att du kan dra nytta av det dubbla skydd som bara kondomer ger, även med kondomer utan glidmedel. För jämfört med andra preventivmedel, skyddar kondomer mot såväl oönskade graviditeter som mot könssjukdomar. Det gör kondomer det det säkraste preventivmedel som finns tillgängligt.

Snabb och diskret leverans, och trevlig kundservice

Lägger du din beställning av kondomer här på Palora.se innan kl 17 en vardag, skickas ditt paket redan samma dag, i en diskret och neutral förpackning. Det kommer heller inte att stå på ditt kontoutdrag att du handlat hos Palora.se

Vi strävar dessutom alltid efter att hålla lägsta möjliga priser för våra kunder.

Vill du veta mer om kondomer, behöver hjälp att välja rätt, eller funderar över någon av våra andra spännande produkter, kontakta då vår kunniga och tillmötesgående kundservice.

Bestil inden kl. 21
Beställ innan kl. 21


Ubegrænset Returret

Obegränsad returrätt


100% Sikkert
100% säkert


Diskret Levering
Diskret Leverans


Trustpilot
Trustpilot


Prisgaranti

 

Scandia Trading ApS - CVR. 33952414 - Genvägen 1 - 23162 Trelleborg - Mail: service@palora.se - Tel: 0411 881401 - Copyright 2017-2022